Copyright 2021 - INTERNATIONAL BOXING TOURNAMENT

Round Robin - ottelusysteemi

Perinteisesti nyrkkeilyssä on totuttu siihen, että ottelukaavio on suoraviivainen ja finaalipäivään huipentuva suunnitelma. Nyrkkeilijät ja yleisö tietävät pelin olevan raakaa. Kun nyrkkeilijä häviää, hän on välittömästi ulkona jatkosta ja voi keskittyä seuraavaan haasteeseen, joka todennäköisesti on ”pitkä” valmistautuminen kotimatkaa varten.

Perinteisessä ottelukaaviossa arvalla ja nyrkkeilijän sijoittumisella kaavioon on joskus isompi vaikutus kuin itsessään nyrkkeilijän taidoilla. Toisaalta, tämä on kaikkien tiedossa ja jokaisen nyrkkeilijän tavoite on (kaaviosta huolimatta) olla loppuottelussa. Hyvä ja itsevarma nyrkkeilijä toivookin, että saisi heti avauskierroksella vastaan sen sarjan parhaan, koska loppu on näin ollen helpompaa.

Round Robin - ottelusysteemissä jokainen ottelija ottelee turnauksen aikana jokaista sarjaan ilmoittautunutta nyrkkeilijää vastaan. Eli vaikka häviäisit ensimmäisen ottelun, ei turnaus pääty vielä siihen, vaan jatkat turnauksen viimeiseen päivään saakka. Round Robinissa ei ole ns. finaalipäivää, vaan kaikilla ottelupäivillä on merkitystä lopullisia pisteitä laskettaessa.

Round Robin - ottelusysteemi on tasapuolinen ottelijoille ja ennen kaikkea oikeudenmukainen. Tällä systeemillä saadaan sarjan parhaat nyrkkeilijät esiin. Esimerkiksi kolmessa päivässä, neljän nyrkkeilijän sarjassa, nyrkkeilijä ottelee kolme ottelua (ellei tule tyrmätyksi tai ei läpäise jokaisena aamuna tapahtuvaa lääkärintarkastusta).

Round Robin - ottelusysteemi on ottelijalle rankka, koska lepopäiviä ei tule ja nyrkkeilijän on oltava valmis kamppailemaan turnauksen jokaisena päivänä.

Nyrkkeily on yksi kovimmista ja rehellisimmistä kamppailulajeista. Round Robin - ottelusysteemissä saadaan sarjojen parhaat nyrkkeilijät esiin ja nähdään myös varmuudella jossakin vaiheessa sarjan kahden kovimman nyrkkeilijän kohtaaminen.

Jarno Mustonen

f t g m